سوکرالوز شیرین کننده مصنوعی چیست؟
تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
سوکرالوز شیرین کننده مصنوعی چیست؟
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:30 | بازدید : 276 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز چیست؟تمام انسان ها آگاه هستند استفاده از قندهای افزودنی در برنامه غذایی روزانه عوارض بدی برای متابولیسم و سلامت کلی بدن دارد به همین دلیل است که امروزه بسیاری از افراد در سراسر دنیا به مصرف شیرین کننده های مصنوعی همچون سوکرالوز روی آورده اند.

سوکرالوز نوعی شیرین کننده مصنوعی است که بسیار از منابع ادعا می کنند خطری برای سلامتی ندارد اما اخیرا مشخص شده این ماده ممکن است مشکلاتی برای بدن ایجاد کند که از آن جمله می توان به اختلال در متابولیسم بدن، افزایش قند و انسولین در برخی افراد و مشکلات روده ای اشاره کرد.

در ادامه با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید تا بدانید سوکرالوز شیرین کننده مصنوعی چیست؟

سوکرالوز شیرین کننده مصنوعی چیست؟

سوکرالوز یک شیرین کننده مصنوعی فاقد کالری است و اسپلندا رایج ترین محصول حاوی این ماده می باشد.

این شیرین کننده از شکر و طی یک فرایند چند مرحله ای به دست می آید که در آن سه گروه هیدروژن – اکسیژن جایگزین اتم های کربن شده اند.

جالب است بدانید سوکرالوز نتیجه یک اشتباه آزمایشگاهی در سال 1976 توسط دانشمندی در کالج انگلیسی می باشد که به کشف این ماده شیرین منجر شد و پس از مدتی محصولات اسپلندا حاوی سوکرالوز با همکاری چند شرکت تولید و برای اولین بار در سال 1999 در ایالات متحده عرضه شدند.

امروز اسپلندا به عنوان جایگزین شکر در پخت و پز و شیرینی پزی استفاده می شود و تاکنون به هزاران محصول در سراسر دنیا افزوده شده است.

همان طور که گفتیم سوکرالوز فاقد کالری است اما اسپلندا حاوی گلوکز و مالتو دکسترین – از مشتقات اصلاح شده نشاسته – می باشد و کالری آن را تا 3.36 در هر گرم برآورده کرده اند، از آن جا که هر بار تنها مقدار اندکی از این محصول استفاده می شود کل کالری و کربوهیدراتی که اسپلندا به رژیم غذایی اضافه می کند ناچیز می باشد.

ناگفته نماند سوکرالوز 400 تا 700 برابر شیرین تر از شکر است و مانند بسیاری از شیرین کننده های محبوب ته مزه تلخ ندارد.

سوکرالوز چه تاثیری روی قند و انسولین می گذارد؟

به طور کلی سوکرالوز تاثیر کمی روی سطح قند و انسولین داشته یا هیچ تاثیری نمی گذارد اگرچه این مسئله به خود فرد و این که آیا به مصرف شیرین کننده های مصنوعی عادت دارد یا خیر بستگی دارد.

اگر جزو افرادی هستید که به طور مرتب سوکرالوز مصرف می کنند احتمالا تاثیری در سطح قند و انسولین شما ایجاد نمی شود اما اگر عادت به مصرف این ماده ندارید ممکن است تا حدی اثرگذار باشد.

آیا سوکرالوز برای آشپزی مناسب است؟

اگرچه گفته شده اسپلندا نسبت به حرارت مقاوم و برای پخت و پز و شیرینی پزی مناسب است اما اخیرا بعضی اطلاعات به دست آمده این مسئله را نقض کرده است.

به نظر می رسد اسپلندا در دمای بالا شروع به تجزیه و تعامل با سایر مواد کرده و پخت و پز با این ماده ممکن است برای سلامتی مضر باشد، به عنوان مثال حرارت دادن سوکرالوز همراه با گلیسیرین – ترکیبی که در مولکول های چربی وجود دارد – مواد مضری به نام کلروپروپانول ها تولید می کند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

بنابراین توصیه می شود هنگام پخت و پز در دماهای بالاتر از 175 درجه سانتی گراد از شیرین کننده های دیگر استفاده کنید.

آیا سوکرالوز روی سلامت روده تاثیر می گذارد؟

همان طور که می دانید باکتری های مفید روده برای سلامت کلی بدن بسیار مهم هستند و هضم را بهبود بخشیده، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهند.

گفته شده مصرف سوکرالوز ممکن است روی عملکرد این باکتری ها اثر منفی گذاشته و باعث کاهش قابل توجه این باکتری ها از جمله بیفیدو باکتری ها و باکتری های اسید لاتیک شود، این در حالیست که باکتری های مضر کمتر تحت تاثیر این ماده قرار می گیرند.

سوکرالوز باعث افزایش یا کاهش وزن می شود؟

محصولاتی که حاوی شیرین کننده های فاقد کالری هستند اغلب به منظور کاهش وزن به بازار عرضه می شوند اما به نظر می رسد سوکرالوز و شیرین کننده های مصنوعی تاثیر قابل توجهی روی وزن و توده چربی ها نداشته باشند اگرچه در برخی موارد افزایش ناچیز شاخص توده بدنی گزارش شده است.

گفته شده مصرف شیرین کننده های مصنوعی به طور متوسط وزن بدن را حدود 0.8 کیلوگرم کاهش می دهند.

آیا سوکرالوز برای سلامتی مضر است؟

در مورد خطرات احتمالی سوکرالوز نیز مانند سایر شیرین کننده های مصنوعی بحث های زیادی صورت گرفته و طی این بحث ها برخی منابع ادعا کرده اند این ماده کاملا بی ضرر است اما امروزه دانشمندان در این مورد دچار تردید شده اند.

همان طور که قبلا گفتیم سوکرالوز ممکن است در برخی افراد باعث افزایش قند خون و انسولین شود، به محیط باکتریایی روده آسیب برساند و مشکلاتی در متابولیسم بدن ایجاد کند.

علاوه بر این بی خطر بودن سوکرالوز در دماهای بالا نیز زیر سوال رفته و توصیه شده از این ماده در پخت و پز و شیرینی پزی استفاده نشود.

به طور کلی تاثیر طولانی مدت سوکرالوز هنوز شناخته نشده است اما سازمان غذا و دارو در آمریکا آن را جزو مواد بی خطر دسته بندی کرده است.

بنابراین اگر طعم سوکرالوز را دوست دارید و با مصرف آن دچار مشکلات سلامتی روده ای و غیره نمی شوید می توانید در حد اعتدال از این ماده – در دماهای پایین – استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درمورد ویتامین K3

منبع: healthline

خانه » سلامت



برچسب‌ها: شیرین کننده ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست


















































می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 741
:: باردید دیروز : 66
:: بازدید هفته : 840
:: بازدید ماه : 3231
:: بازدید سال : 12008
:: بازدید کلی : 12008